Untitled Document
 
Despre noi Legislaţie Multimedia Parteneri Scurt Istoric Manifestări Culturale
   
Prima pagină
Istoricul Asociaţiei
Informatii generale
Comunicate de presă
Legături utile
"Siamo di nuovo insieme"
Newsletter
Contact

Evenimente
Noi demersuri pentru învățământul în limba maternă italiană
Ioana Grosaru, preşedintele Asociației Italienilor din România - RO.AS.IT., s-a întâlnit luni, 23 februarie, cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației şi Cercetării. Tema centrală a întrevederii a fost învățământul în limba maternă italiană. Doamna Grosaru a prezentat situația etnicilor italieni în ceea ce priveşte educația şi a subliniat necesitatea continuării demersurilor pentru înființarea unor clase cu predare în limbă italiană ca limbă maternă atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din țară....
A avut loc deschiderea concursului “Călătoria mea multiculturală - 2015”
Membrii Comisiei de Învățământ a Consiliului Minorității Naționale s-au întâlnit luni, 23 februarie, la sediul Ministerului Educației şi Cercetării Útiințifice, prilej cu care a avut loc deschiderea concursului “Călătoria mea multiculturală - 2015”....

Contact
 

 
 
 

Cuvinte cautate frecvent
 
românia, italia, minoritati, asociatie, italieni, deputat, european, presa, national , administratia, drepturi, decizie, politici, international, secretar de stat, protocolul, patrimoniului, document, consiliu, comitet director  
 
 
 

 
 
 
 

Evenimente

Concurs de fotografie: Italienii din România -o etnie cu rădăcini străvechi.

Asociaţia Italienilor din România RO.AS.IT. organizează a doua ediţie a concursului de fotografie intitulat "Italienii din România - o etnie cu rădăcini străvechi". Acest concurs face parte dintr-un proiect mai amplu, care are ca finalitate organizarea unei expoziţii itinerante, în localităţi din ţară şi din Italia.

PARTICIPANţI
Concursul se adresează deopotrivă, învăţătorilor, profesorilor, elevilor şi părinţilor acestora. Cadrele didactice vor solicita elevilor mărturii/ dovezi – sub formă de fotografii însoţite de scurte explicaţii sau comentarii, în legătură cu prezenţa italiană sau a italienilor, în trecut şi prezent, în ţara noastră. Aceste documente pot fi trimise şi de către părinţi.
- Fotografiile vor fi însoţite de explicaţii despre motivul şi contextul în care au fost realizate respectivele imagini.
- în fotografie poate fi imortalizat orice tip de dovadă privind existenţa italienilor în localitatea de domiciliu sau în oraşul în care se găseşte şcoala. Importante sunt mărturiile privind contribuţia italienilor la dezvoltarea României, din punct de vedere istoric, cultural ori social.
- Fotografiile vechi, găsite în albumul de familie, la prieteni, ori asociaţii, vor fi scanate şi însoţite de un text scris în word (plus un attachement) cu câteva explicaţii privind personajul sau construcţia din fotografie şi motivul pentru care s-a optat pentru acea fotografie.
- Fotografiile trebuie să fie strânse, selectate şi trimise Asociaţiei Italienilor din România de către învăţător/profesor, într-un pachet care să conţină şi formularul de participare ce poate fi descărcat de pe site-ul proiectului şi care trebuie completat integral.
Site-ul concursului este www.roasit.ro

învăţătorul/profesorul/părintele este rugat să ataşeze fotografiilor şi formularului de participare acordul cu semnătura, privind legea dreptului de autor;

Mijloacele de trimitere şi caracteristicile tehnice ale fotografiilor (pentru a putea fi mărite în scopul expunerii lor la expoziţia de la Bucureşti):
1. Fotografiile copiate pe CD-ROM/DVD, vor fi trimise pe adresa:
Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT. Bucureşti, str.Lipscani nr.19, etaj 1, cod 030031,cu specificaţia: pentru concursul “Italienii din România – o etnie cu rădăcini străvechi”
Data limită de depus la poştă: 15 octombrie 2011

2. Fotografiile în format digital (cu dimensiune de minim 1024 x 768 şi o rezoluţie de cel puţin 72dpi), cu explicaţiile lor, trebuie trimise până pe data de 15 octombrie la adresele de e-mail: prroasit@yahoo.com, ufficio@roasit.ro

Important: Solicitaţi confirmarea recepţionării documentelor. în cazul în care nu primiţi confirmarea în urmatoarele cinci zile de la trimiterea mesajului, sunaţi la telefonul 0749.997.481

PREMII

Fotografiile trimise, vor fi evaluate de un juriu competent format din 5 persoane, care va aprecia calitatea imaginii, originalitatea, importanţa şi pertinenţa conţinutului. Participanţii vor primi atestate care vor avea menţionat titlul proiectului şi numele organizatorilor. Premiile vor fi individuale pentru elevii care au trimis cele mai reuşite şi sugestive fotografii şi pentru profesorii care i-au sprijinit.
MARELE PREMIU - o excursie de trei zile în Italia, pentru 2 persoane (elev şi profesor/ părinte), care include transportul cu avionul, cazare de două nopţi, masă pentru trei zile şi 2 bilete de circuit pentru turul oraşului;

Elevii şi profesorii/părinţii câştigători ai primelor locuri vor primi, în plus cărţi, CD-uri cu muzică italiană şi revistele asociaţiei RO.AS.IT. "Siamo di nuovo insieme".

Cele mai reuşite şi sugestive fotografii vor apărea şi pe site-ul asociaţiei şi în revista asociaţiei "Siamo di nuovo insieme", însoţite de un articol care va prezenta şcoala/elevul.

Participarea la acest concurs implică acceptarea integrală a acestui regulament.
Câştigătorul primei ediţii a concursului „Italienii din România – o etnie cu rădăcini străvechi” a fost Dominic Rodeanu, din Piteşti. Acesta a plecat în excursie la Roma însoţit de mama lui, trimiţându-ne impresii şi fotografii ce pot fi găsite pe www.roasit.ro şi pe http://romulussiremus.wordpress.com.

 
 
   

 

 

       
© RO.AS.IT - Asociatia Italienilor din Romania. Toate drepturile rezervate.