Untitled Document
 
Despre noi Legislaţie Multimedia Parteneri Scurt Istoric Manifestări Culturale
   
Prima pagină
Istoricul Asociaţiei
Informatii generale
Comunicate de presă
Legături utile
"Siamo di nuovo insieme"
Newsletter
Contact

Evenimente
Noi demersuri pentru învățământul în limba maternă italiană
Ioana Grosaru, preşedintele Asociației Italienilor din România - RO.AS.IT., s-a întâlnit luni, 23 februarie, cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației şi Cercetării. Tema centrală a întrevederii a fost învățământul în limba maternă italiană. Doamna Grosaru a prezentat situația etnicilor italieni în ceea ce priveşte educația şi a subliniat necesitatea continuării demersurilor pentru înființarea unor clase cu predare în limbă italiană ca limbă maternă atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din țară....
A avut loc deschiderea concursului Călătoria mea multiculturală - 2015
Membrii Comisiei de Învățământ a Consiliului Minorității Naționale s-au întâlnit luni, 23 februarie, la sediul Ministerului Educației şi Cercetării Útiințifice, prilej cu care a avut loc deschiderea concursului Călătoria mea multiculturală - 2015....

Contact
 

 
 
 

Cuvinte cautate frecvent
 
românia, italia, minoritati, asociatie, italieni, deputat, european, presa, national , administratia, drepturi, decizie, politici, international, secretar de stat, protocolul, patrimoniului, document, consiliu, comitet director  
 
 
 

 
 
 
 

Evenimente

Concurs de fotografie Italienii din România-o etnie cu rădăcini străvechi

Asociaţia Italienilor din România RO.AS.IT. este iniţiatoarea şi organizatoarea proiectului intitulat,"Italienii din România o etnie cu rădăcini străvechi".
Concursul de fotografie pe care îl propunem face parte dintr-un proiect mai amplu, care are ca finalitate organizarea unei expoziţii itinerante, în localităţi din ţară şi din Italia. între localităţile stabilite pentru organizarea expoziţiei poate fi inclusă şi localitatea câştigătorilor, în situaţia în care premiul este câştigat de un grup sau o clasă de elevi.

Participanţi:
La concurs, participarea poate fi individuală, pe grupuri, sau clase de elevi din şcolile primare, gimnaziale şi din licee, din întreaga ţară.

Premii:
Fotografiile trimise, vor fi evaluate de un juriu competent format din 5 persoane, care va aprecia calitatea imaginii, originalitatea, importanţa şi pertinenţa conţinutului. Participanţii vor primi atestate care vor avea menţionat titlul proiectului şi numele organizatorilor. Premiile vor fi individuale pentru elevii care au trimis cele mai reuşite şi sugestive fotografii şi pentru profesorii care i-au sprijinit.

Premiul I-o excursie la Roma de trei zile la Roma, pentru 2 persoane (elev şi profesor), care include transportul cu avionul, cazare de două nopţi, masă pentru trei zile şi 2 bilete de circuit pentru turul oraşului;
Premul II-500 lei;
Premiul III-250 lei

Elevii şi profesorii câştigători ai primelor locuri vor primi, în plus cărţi, CD-uri cu muzică italiană şi revistele asociaţiei RO.AS.IT. "Siamo di nuovo insieme".
Cele mai reuşite şi sugestive fotografii vor apărea şi pe site-ul asociaţiei şi în revista asociaţiei "Siamo di nuovo insieme", însoţite de un articol care va prezenta şcoala/elevul.

 
 
   

 

 

       
© RO.AS.IT - Asociatia Italienilor din Romania. Toate drepturile rezervate.