Untitled Document
 
Despre noi Legislaţie Multimedia Parteneri Scurt Istoric Manifestări Culturale
   
Prima pagină
Istoricul Asociaţiei
Informatii generale
Comunicate de presă
Legături utile
"Siamo di nuovo insieme"
Newsletter
Contact

Evenimente
Noi demersuri pentru învățământul în limba maternă italiană
Ioana Grosaru, preşedintele Asociației Italienilor din România - RO.AS.IT., s-a întâlnit luni, 23 februarie, cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației şi Cercetării. Tema centrală a întrevederii a fost învățământul în limba maternă italiană. Doamna Grosaru a prezentat situația etnicilor italieni în ceea ce priveşte educația şi a subliniat necesitatea continuării demersurilor pentru înființarea unor clase cu predare în limbă italiană ca limbă maternă atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din țară....
A avut loc deschiderea concursului “Călătoria mea multiculturală - 2015”
Membrii Comisiei de Învățământ a Consiliului Minorității Naționale s-au întâlnit luni, 23 februarie, la sediul Ministerului Educației şi Cercetării Útiințifice, prilej cu care a avut loc deschiderea concursului “Călătoria mea multiculturală - 2015”....

Contact
 

 
 
 

Cuvinte cautate frecvent
 
românia, italia, minoritati, asociatie, italieni, deputat, european, presa, national , administratia, drepturi, decizie, politici, international, secretar de stat, protocolul, patrimoniului, document, consiliu, comitet director  
 
 
 

 
 
 
 

Evenimente

E vremea ... carnavalurilor

Asociatia Italienilor din Romania organizeaza, in colaborare cu Uniunea Elenilor din Romania, prezentarea de traditii de primavara intitulata "E VREMEA ... CARNAVALURILOR".
Evenimentul are loc pe joi, 18 februarie (ora 17.00), la sediul RO AS IT din Strada Lipscani nr. 19, si este compus din patru parti importante:
- expozitia de masti MASCA VENETIANA, realizata de Conghilete Constantin, creator hand-made.
- prezentarea de TRADITII SI SARBATORI PASCALE LA ITALIENI SI GRECI, realizata cu contributia reprezentantilor din cadrul Asociatiei Italienilor din Romania – RO.AS.IT. si a Uniunii Elene din Romania-U.E.R
- un MOMENT DE DIVERTISMENT cu actrita Doina Ghitescu
- MOMENTE MUZICALE cu interpretul Antonio Pagarini si cantautorul Octavian Mandruta
Manifestarea continua sambata, 20 februarie (ora 18.00), la sediul Uniunii Elenilor din Strada Vasile Alecsandri nr.8, acolo unde tinerii sunt invitati sa vina costumati si mascati.
In timpul PARADEI COSTUMELOR, vor fi premiate cele mai reusite masti. Inainte de aceasta, participantii vor asista la un MOMENT DE DIVERTISMENT, oferit de grupuri artistice, reprezentand Uniunea Elena si Asociatia Italiana.
Si pentru ca o asemenea seara nu se poate termina fara un dans pe cinste, formatia "Prea tarziu" va oferi cadrul sonor, astfel ca fetele si baietii (de toate varstele) sa isi demonstreze maiestria.

"E vremea ... carnavalurilor", doreste sa va ofere cateva ore de destindere, prilejuite de vechi traditii ale intampinarii mult asteptatei primaveri. Carnavalul, ca obicei stravechi, s-a transmis in traditia ambelor popoare, iar astazi cele doua etnii regasindu-si afinitati si similitudini au purces impreuna la organizarea acestei sarbatori.
Taditia este prea frumoasa si spectaculoasa pentru a nu profita de bucuria ce ne-o poate oferi o petrecere plina de veselie si a ne lasa conduşi de povata "SEMEL IN ANNO LICET INSANIRE"

 
 
   

 

 

       
© RO.AS.IT - Asociatia Italienilor din Romania. Toate drepturile rezervate.