Untitled Document
 
Despre noi Legislaţie Multimedia Parteneri Scurt Istoric Manifestări Culturale
   
Prima pagină
Istoricul Asociaţiei
Informatii generale
Comunicate de presă
Legături utile
"Siamo di nuovo insieme"
Newsletter
Contact

Evenimente
Noi demersuri pentru învățământul în limba maternă italiană
Ioana Grosaru, preşedintele Asociației Italienilor din România - RO.AS.IT., s-a întâlnit luni, 23 februarie, cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației şi Cercetării. Tema centrală a întrevederii a fost învățământul în limba maternă italiană. Doamna Grosaru a prezentat situația etnicilor italieni în ceea ce priveşte educația şi a subliniat necesitatea continuării demersurilor pentru înființarea unor clase cu predare în limbă italiană ca limbă maternă atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din țară....
A avut loc deschiderea concursului “Călătoria mea multiculturală - 2015”
Membrii Comisiei de Învățământ a Consiliului Minorității Naționale s-au întâlnit luni, 23 februarie, la sediul Ministerului Educației şi Cercetării Útiințifice, prilej cu care a avut loc deschiderea concursului “Călătoria mea multiculturală - 2015”....

Contact
 

 
 
 

Cuvinte cautate frecvent
 
românia, italia, minoritati, asociatie, italieni, deputat, european, presa, national , administratia, drepturi, decizie, politici, international, secretar de stat, protocolul, patrimoniului, document, consiliu, comitet director  
 
 
 

 
 
 
 

Evenimente

AMINTIRI SUPRAPUSE

În perioada 27.03-15.04.2009, s-a desfăşurat la Fălticeni manifestarea artistică "AMINTIRI SUPRAPUSE". Proiectul elaborat de Asociaţia Italienilor din România "RO.AS.IT." a avut ca parteneri Muzeul de artă "Ion Irimescu" din Fălticeni, Asociaţia Uniunea Artiştilor Plastici din Bucovina şi Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu" din Suceava, cu susţinerea financiară a Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional. Proiectul face parte dintr-un şir de evenimente dedicate promovării personalităţilor contemporane din rândul etnicilor italieni din România.
Titlul "Amintiri suprapuse" a fost inspirat de tematica lucrărilor artistei plastice Angela Tomaselli, o remarcabilă reprezentantă a minorităţii noastre, operă care a fost pivotul acestei manifestări. Pictoriţa Angela Tomaselli a expus peste 50 de tablouri, multe special realizate pentru acest eveniment.
Vernisajul a avut loc În ziua de 27 martie 2009 şi s-a bucurat de un deosebit succes. Aprecierile critice asupra operei artistei au fost făcute de profesorul Valentin Ciuca, critic de arta din Iaşi. Pictoriţa a expus pentru prima dată În judeţul Suceava şi, implicit, la Fălticeni.
Dupa vernisarea expoziţiei a urmat un program muzical cu cântece din repertoriul clasic şi tradiţional italian, interpretate de preot Mihai Cobziuc, Emil Lupu şi ştefan Lupu, elev În clasa a III a, la Colegiului de Artă "Ciprian Porumbescu" din Suceava.
În 28 martie 2009, la Galeria de Artă "Ion Irimescu" din Suceava a fost programată, o masă rotundă, unde artista Angela Tomaselli a avut ocazia să-şi Întâlnească colegii de breaslă din zonă, printre care reprezentanţi ai minorităţilor şi mulţi tineri.
Mass media locală a prezentat pe larg, În mai multe rânduri, evenimentul, evidenţiind personalitatea Angelei Tomaselli. Doina Cernica, editor la ziarul de cultură sucevean "Crai Nou", a relatat cu multa obiectivitate şi talent derularea Întreagii manifestări.

 
 
   

 

 

       
© RO.AS.IT - Asociatia Italienilor din Romania. Toate drepturile rezervate.