Untitled Document
 
Despre noi Legislaţie Multimedia Parteneri Scurt Istoric Manifestări Culturale
   
Prima pagină
Istoricul Asociaţiei
Informatii generale
Comunicate de presă
Legături utile
"Siamo di nuovo insieme"
Newsletter
Contact

Evenimente
Noi demersuri pentru învățământul în limba maternă italiană
Ioana Grosaru, preşedintele Asociației Italienilor din România - RO.AS.IT., s-a întâlnit luni, 23 februarie, cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației şi Cercetării. Tema centrală a întrevederii a fost învățământul în limba maternă italiană. Doamna Grosaru a prezentat situația etnicilor italieni în ceea ce priveşte educația şi a subliniat necesitatea continuării demersurilor pentru înființarea unor clase cu predare în limbă italiană ca limbă maternă atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din țară....
A avut loc deschiderea concursului “Călătoria mea multiculturală - 2015”
Membrii Comisiei de Învățământ a Consiliului Minorității Naționale s-au întâlnit luni, 23 februarie, la sediul Ministerului Educației şi Cercetării Útiințifice, prilej cu care a avut loc deschiderea concursului “Călătoria mea multiculturală - 2015”....

Contact
 

 
 
 

Cuvinte cautate frecvent
 
românia, italia, minoritati, asociatie, italieni, deputat, european, presa, national , administratia, drepturi, decizie, politici, international, secretar de stat, protocolul, patrimoniului, document, consiliu, comitet director  
 
 
 

 
 
 
 

 

Burse de studiu în străinătate pentru elevii români

UWC of the Adriatic (Italia) un loc, bursă integrală
Lester B Pearson UWC of the Pacific(Canada) un loc, bursă integrală
UWC of the Atlantic două locuri, fără finanţare-44.700 lire sterline
Costurile de transport, asigurarea medicala si cheltuielile uzuale nu sunt incluse.
Concursul va fi organizat de Comitetul Român de Selecţie al UWC şi se adresează elevilor cu cetăţenie română cu merite deosebite la învăţătură, care au absolvit clasa a IX-a şi primul semestru al clasei a X-a cu media generală peste 8,00.
Formularul de înscriere poate fi descărcat de pe site-ul Institutului Italian de Cultură (http://www.iicbucarest.esteri.it) în secţiunea Oportunităţi/ Burse de studiu/ Burse UWC.
în cazul în care aveţi probleme cu download-ul documentului, vă rugăm să trimiteţi un mesaj la adresa: biblioteca.iicbucarest@esteri.it.

Formularele de inscriere se vor trimite intre 01–25Martie 2011 prin poştă, ultima dată a postei acceptată pentru inscriere fiind 25 Martie 2011.
Documente necesare:
- formularul completat în limba engleză;
- adeverinţa de la liceu, care să ateste că media generală de absolvire a clasei a IX-a şi a primului semestru al clasei a X-a este peste 8,00; copie foaie matricolă
- recomandări din partea a doi profesori, în limba română, în plic închis.
Faza de preselecţie-eliminatorie– se va desfăşura conform unui concurs de dosare. Rezultatele vor fi afişate la avizierul şi pe pagina internet a Institutului Italian pe 04 aprilie 2011.
Candidaţii selectionaţi vor fi anuntaţi şi prin e-mail pentru a confirma participarea la interviu.
Interviurile vor avea loc pe 08 / 09 aprilie 2011 între 9:00 şi 17:00, la sediul Institutului Italian de Cultură. Durata interviului pentru fiecare candidat nu va depăşi 20 de minute. în urma acestor interviuri vor fi selectionaţi participanţii la o dezbatere sau alte exerciţii de grup între finalişti care vor desemna câştigătorul bursei.
(Sursa: Institutul Italian de Cultură "Vito Grasso").

 
 
   

 

 

       
© RO.AS.IT - Asociatia Italienilor din Romania. Toate drepturile rezervate.