Untitled Document
 
Despre noi Legislaţie Multimedia Parteneri Scurt Istoric Manifestări Culturale
   
Prima pagină
Istoricul Asociaţiei
Informatii generale
Comunicate de presă
Legături utile
"Siamo di nuovo insieme"
Newsletter
Contact

Evenimente
Noi demersuri pentru învățământul în limba maternă italiană
Ioana Grosaru, preşedintele Asociației Italienilor din România - RO.AS.IT., s-a întâlnit luni, 23 februarie, cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației şi Cercetării. Tema centrală a întrevederii a fost învățământul în limba maternă italiană. Doamna Grosaru a prezentat situația etnicilor italieni în ceea ce priveşte educația şi a subliniat necesitatea continuării demersurilor pentru înființarea unor clase cu predare în limbă italiană ca limbă maternă atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din țară....
A avut loc deschiderea concursului Călătoria mea multiculturală - 2015
Membrii Comisiei de Învățământ a Consiliului Minorității Naționale s-au întâlnit luni, 23 februarie, la sediul Ministerului Educației şi Cercetării Útiințifice, prilej cu care a avut loc deschiderea concursului Călătoria mea multiculturală - 2015....

Contact
 

 
 
 

Cuvinte cautate frecvent
 
românia, italia, minoritati, asociatie, italieni, deputat, european, presa, national , administratia, drepturi, decizie, politici, international, secretar de stat, protocolul, patrimoniului, document, consiliu, comitet director  
 
 
 

 
 
 
 

 

'Di nuovo insieme' a reprezentat RO.AS.IT. la Zilele Bacăului

Pe 1 octombrie, pe insula de agrement din Bacău, unde este amenajat un frumos parc de distracţii, a fost instalată o scenă pe care s-au desfăşurat activităţi artistice: dansuri, concerte, prezentări de porturi şi tradiţii populare. Tot pe această scenă s-a organizat o seară a minorităţilor din judeţul Bacău. Au evoluat formaţii artistice ale minorităţilor de italieni, ceangăi, romi şi germani.
Asociaţia Italienilor din România-RO.AS.IT. a fost reprezentată de formaţia de dansuri "Di nuovo insieme", condusă de profesorul Petre şuşu. Muzica, portul şi dansurile specifice italiene au stârnit ropote de aplauze din partea asistenţei.
în perioada 1-3 octombrie, sub egida Primăriei Bacău şi a Consiliului Municipal Bacău, s-au desfăşurat festivităţile legate de Zilele Bacăului. Cu această ocazie, în faţa Casei de Cultură şi a Prefecturii Judeţului, s-a organizat un târg meşteşugăresc tradiţional. Au putut fi admirate roadele unor activităţi precum olăritul, ţesutul, pielăritul, precum şi produse de artizanat şi îmbrăcăminte. în standurile frumos amenajate, meşteri populari din toate judeţele ţării au arătat "pe viu" cum sunt realizate aceste frumoase exponate. De asemenea, s-a putut gusta din bunătăţile bucătăriei româneşti.
Pe 1 octombrie, pe insula de agrement, unde este amenajat un frumos parc de distracţii, a fost instalată o scenă pe care s-au desfăşurat activităţi artistice: dansuri, concerte, prezentări de porturi şi tradiţii populare. Tot pe această scenă s-a organizat o seară a minorităţilor din judeţul Bacău. Au evoluat formaţii artistice ale minorităţilor de italieni, ceangăi, romi şi germani. Asociaţia Italienilor din România-RO.AS.IT. a fost reprezentată de formaţia de dansuri "Di nuovo insieme", condusă de profesorul Petre şuşu. Muzica, portul şi dansurile specifice italiene au stârnit ropote de aplauze din partea asistenţei.
În încheierea "Serii minorităţilor" a evoluat ansamblul folcloric "Ciobănaşul", pregătit şi condus de profesorul Mitică Pricopie. Festivităţile legate de Zilele Bacăului s-au bucurat de o numeroasă asistenţă şi au fost prezentate atât la radio, cât şi la posturile de televiziune locale.
(A transmis: Silviu Ioan Niţă-Asociaţia Italienilor din România-RO.AS.IT.-Bacău)

 
 
   

 

 

       
© RO.AS.IT - Asociatia Italienilor din Romania. Toate drepturile rezervate.