Untitled Document
 
Despre noi Legislaţie Multimedia Parteneri Scurt Istoric Manifestări Culturale
   
Prima pagină
Istoricul Asociaţiei
Informatii generale
Comunicate de presă
Legături utile
"Siamo di nuovo insieme"
Newsletter
Contact

Evenimente
Noi demersuri pentru învățământul în limba maternă italiană
Ioana Grosaru, preşedintele Asociației Italienilor din România - RO.AS.IT., s-a întâlnit luni, 23 februarie, cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației şi Cercetării. Tema centrală a întrevederii a fost învățământul în limba maternă italiană. Doamna Grosaru a prezentat situația etnicilor italieni în ceea ce priveşte educația şi a subliniat necesitatea continuării demersurilor pentru înființarea unor clase cu predare în limbă italiană ca limbă maternă atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din țară....
A avut loc deschiderea concursului Călătoria mea multiculturală - 2015
Membrii Comisiei de Învățământ a Consiliului Minorității Naționale s-au întâlnit luni, 23 februarie, la sediul Ministerului Educației şi Cercetării Útiințifice, prilej cu care a avut loc deschiderea concursului Călătoria mea multiculturală - 2015....

Contact
 

 
 
 

Cuvinte cautate frecvent
 
românia, italia, minoritati, asociatie, italieni, deputat, european, presa, national , administratia, drepturi, decizie, politici, international, secretar de stat, protocolul, patrimoniului, document, consiliu, comitet director  
 
 
 

 
 
 
 

 

Deputatul Mircea Grosaru a fost prezent la forumul "Romania - The Future Beyond the Crisis"

Preşedintele Asociaţiei Italienilor din România - RO.AS.IT., deputatul Mircea Grosaru, a participat, în calitate de invitat, la forumul economic "Romania - The Future Beyond the Crisis".
Evenimentul a fost organizat ieri, 22 sept. 2010 în Sala rondă a Hotelului Intercontinental din Bucureşti de Unimpresa România şi ACPR, împreună cu Intesa Sanpaolo Bank, reunind 200 de manageri de top ai firmelor care activează în România.
Preşedintele Asociaţiei Italienilor din România RO.AS.IT., deputatul Mircea Grosaru, a participat, în calitate de invitat, la forumul economic "Romania-The Future Beyond the Crisis".
Evenimentul a fost organizat ieri, 22 sept. 2010 în Sala rondă a Hotelului Intercontinental din Bucureşti de Unimpresa România şi ACPR, împreună cu Intesa Sanpaolo Bank, reunind 200 de manageri de top ai firmelor care activează în România.
Au luat cuvântul Valentin Lazea, economist şef al Băncii Naţionale a României, Laurent Moulin, şeful delegaţiei CE care însoţeste misiunile de evaluare ale acordului stand-by, Giovanni Ravasio, preşedintele Instesa Sanpaolo Bank, şerban Toader, senior partner al firmei de audit KPMG, şi Andrea Boltho, profesor la Universitatea Oxford.
Printre altele, s-a discutat despre un posibil nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, care ar implica şi Comisia Europeană, despre măsurile pentru îmbunătăţirea utilizării fondurilor europene, despre structura investiţiilor străine în România şi despre posibilele sancţiuni pe care autorităţile de la Bruxelles le pot aplica statelor membre care nu respectă disciplina bugetară din Pactul de Stabilitate şi Creştere.

 
 
   

 

 

       
© RO.AS.IT - Asociatia Italienilor din Romania. Toate drepturile rezervate.