Untitled Document
 
Despre noi Legislaţie Multimedia Parteneri Scurt Istoric Manifestări Culturale
   
Prima pagină
Istoricul Asociaţiei
Informatii generale
Comunicate de presă
Legături utile
"Siamo di nuovo insieme"
Newsletter
Contact

Evenimente
Noi demersuri pentru învățământul în limba maternă italiană
Ioana Grosaru, preşedintele Asociației Italienilor din România - RO.AS.IT., s-a întâlnit luni, 23 februarie, cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației şi Cercetării. Tema centrală a întrevederii a fost învățământul în limba maternă italiană. Doamna Grosaru a prezentat situația etnicilor italieni în ceea ce priveşte educația şi a subliniat necesitatea continuării demersurilor pentru înființarea unor clase cu predare în limbă italiană ca limbă maternă atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din țară....
A avut loc deschiderea concursului Călătoria mea multiculturală - 2015
Membrii Comisiei de Învățământ a Consiliului Minorității Naționale s-au întâlnit luni, 23 februarie, la sediul Ministerului Educației şi Cercetării Útiințifice, prilej cu care a avut loc deschiderea concursului Călătoria mea multiculturală - 2015....

Contact
 

 
 
 

Cuvinte cautate frecvent
 
românia, italia, minoritati, asociatie, italieni, deputat, european, presa, national , administratia, drepturi, decizie, politici, international, secretar de stat, protocolul, patrimoniului, document, consiliu, comitet director  
 
 
 

 
 
 
 

 

Copiii din comuna Greci au vizitat Palatul Parlamentului

Mircea Grosaru, preşedintele Asociaţiei Italienilor din România RO.AS.IT. şi reprezentantul etnicilor italieni în Parlamentul României, i-a dus pe copiii din comuna Greci (judeţul Tulcea) în vizită la Palatul Parlamentului.
Timp de o oră şi jumătate, copiii de origine italiană, însoţiţi de câţiva părinţi şi de preotul comunei, au vizitat încăperile clădirii cu cea mai mare suprafaţă din Europa.
Deputatul Grosaru le-a pregătit şi o surpriză. I-a dus în sala unde se ţin şedinţele camerelor reunite ale Parlamentului, acolo unde preotul a preluat microfonul şi a dat o serie de legi ad-hoc, printre care cele mai aplaudate au fost:
"De acum încolo, şcoala este opţională" şi "Dacă nu aveţi poftă într-o zi să mergeţi la şcoală, puteţi să îi trimiteţi pe părinţi".
După încheierea turului, domnul Grosaru a dus grupul din Greci la un restaurant italian din Bucureşti, unde s-a mâncat pizza.
în numerele următoare ale publicaţiilor "Siamo di Nuovo Insieme" şi "Piazza Italia" veţi putea citi un reportaj pe larg despre vizita la Bucureşti a copiilor din Greci.

28 iulie 2010

 
 
   

 

 

       
© RO.AS.IT - Asociatia Italienilor din Romania. Toate drepturile rezervate.