Untitled Document
 
Despre noi Legislaţie Multimedia Parteneri Scurt Istoric Manifestări Culturale
   
Prima pagină
Istoricul Asociaţiei
Informatii generale
Comunicate de presă
Legături utile
"Siamo di nuovo insieme"
Newsletter
Contact

Evenimente
Noi demersuri pentru învățământul în limba maternă italiană
Ioana Grosaru, preşedintele Asociației Italienilor din România - RO.AS.IT., s-a întâlnit luni, 23 februarie, cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației şi Cercetării. Tema centrală a întrevederii a fost învățământul în limba maternă italiană. Doamna Grosaru a prezentat situația etnicilor italieni în ceea ce priveşte educația şi a subliniat necesitatea continuării demersurilor pentru înființarea unor clase cu predare în limbă italiană ca limbă maternă atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din țară....
A avut loc deschiderea concursului “Călătoria mea multiculturală - 2015”
Membrii Comisiei de Învățământ a Consiliului Minorității Naționale s-au întâlnit luni, 23 februarie, la sediul Ministerului Educației şi Cercetării Útiințifice, prilej cu care a avut loc deschiderea concursului “Călătoria mea multiculturală - 2015”....

Contact
 

 
 
 

Cuvinte cautate frecvent
 
românia, italia, minoritati, asociatie, italieni, deputat, european, presa, national , administratia, drepturi, decizie, politici, international, secretar de stat, protocolul, patrimoniului, document, consiliu, comitet director  
 
 
 

 
 
 
 

 

Discursul domnului Mircea Grosaru cu ocazia deschiderii Săptămânii Italiene

Pe 28 mai, la Muzeul Satului din Bucureşti, a fost inaugurat ciclul de manifestări culturale intitulat "Săptămâna Italiană", care se va termina pe 3 iunie şi este parte integrantă a Festivalului Italian (18 mai–16 iunie). Invitaţi de onoare au fost domnul Mircea Grosaru, preşedintele Asociaţiei Italienilor din România RO.AS.IT., şi Excelenţa Sa Mario Cospito, ambasadorul Italiei la Bucureşti. Vă redăm, în continuare, discursul susţinut cu acest prilej de domnul Grosaru:
"Domnule Ambasador Mario Cospito,
Onoraţi invitaţi,
În calitate de deputat şi reprezentant al minorităţii italiene în Parlamentul României, doresc să apreciez efortul Ambasadei Italiei la Bucureşti, pentru amplele manifestări organizate cu ocazia importantelor evenimente pe care Italia le aniversează în acest an: -150 de ani de la constituirea Italiei Mari şi Ziua Naţională a Italiei.
Suntem bucuroşi că pentru prima oară Ambasada Italiei ne oferă prilejul să fim împreună, şi mulţumesc personal ambasadorului Mario Cospito, care încă de anul trecut mi-a propus acest proiect.
Exprim mulţumirea mea personală cât şi a tuturor membrilor noştri etnici italieni că avem ocazia astfel să prezentăm câteva aspecte din activitatea şi preocupările Asociaţiei Italienilor din România - RO.AS.IT. prin Expoziţia de fotografie "O istorie în imagini a italienilor din România - de la emigrare la integrare" şi activităţile artistice, stand de reviste şi artă decorativă.
Felicit cu această ocazie poporul italian în nume propriu cât şi al întregii minorităţi italiene care trăieşte pe teritoriul României şi vă doresc tuturor succes în derularea în continuare a activităţilor prolejuite de acţiunea Festival italiano".

 
 
   

 

 

       
© RO.AS.IT - Asociatia Italienilor din Romania. Toate drepturile rezervate.