Untitled Document
 
Despre noi Legislaţie Multimedia Parteneri Scurt Istoric Manifestări Culturale
   
Prima pagină
Istoricul Asociaţiei
Informatii generale
Comunicate de presă
Legături utile
"Siamo di nuovo insieme"
Newsletter
Contact

Evenimente
Noi demersuri pentru învățământul în limba maternă italiană
Ioana Grosaru, preşedintele Asociației Italienilor din România - RO.AS.IT., s-a întâlnit luni, 23 februarie, cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației şi Cercetării. Tema centrală a întrevederii a fost învățământul în limba maternă italiană. Doamna Grosaru a prezentat situația etnicilor italieni în ceea ce priveşte educația şi a subliniat necesitatea continuării demersurilor pentru înființarea unor clase cu predare în limbă italiană ca limbă maternă atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din țară....
A avut loc deschiderea concursului Călătoria mea multiculturală - 2015
Membrii Comisiei de Învățământ a Consiliului Minorității Naționale s-au întâlnit luni, 23 februarie, la sediul Ministerului Educației şi Cercetării Útiințifice, prilej cu care a avut loc deschiderea concursului Călătoria mea multiculturală - 2015....

Contact
 

 
 
 

Cuvinte cautate frecvent
 
românia, italia, minoritati, asociatie, italieni, deputat, european, presa, national , administratia, drepturi, decizie, politici, international, secretar de stat, protocolul, patrimoniului, document, consiliu, comitet director  
 
 
 

 
 
 
 

 

Salonul doamnelor

Pentru cei care nu stiu, exista la sediul RO.AS.IT din strada Lipscani, un salon care se vrea cultural si care poarta numele regizoarei Sorana Coroama Stanca.
Asociatia, prin doamna vicepresedinte, Ioana Grosaru, si-a propus in repetate randuri, sa transforme salonul Soranei in ceva viu, care respira, care traieste prin poezie, prin sentiment, prin dragostea pentru cultura si fata de semenii de orice etnie. Am vrea sa facem un obicei din a organiza astfel de saloane culturale in fiecare saptamana.
Un inceput bun, zicem noi, a fost "Salonul doamnelor" din data de 5 martie 2009, seara de muzica si poezie, inchinata doamnelor, data fiind luna martie cu traditia martisorului, luna de rasfat pentru reprezentantele sexului slab, dar frumos.
Membrele Asociatiei si invitatele s-au bucurat de prezenta doamnei Franca Mastroluisi Cospito, sotia ambasadorului Italiei la Bucuresti. Doamna ambasador, mare iubitoare de poezie, a acceptat cu bucurie sa recite una dintre poeziile lui Leopardi "La sera del di di festa".
Recitalul de poezie a fost oferit de actrita Ana Vladescu, iar elevii liceului "George Enescu", organizati de doamna Doina Floristean, le-au oferit doamnelor un martisor muzical.
Serile culurale la RO.AS.IT. vor continua si, speram, vor fi cat mai dese.

05 Martie 2009

 
 
   

 

 

       
© RO.AS.IT - Asociatia Italienilor din Romania. Toate drepturile rezervate.