Untitled Document
 
Despre noi Legislaţie Multimedia Parteneri Scurt Istoric Manifestări Culturale
   
Prima pagină
Istoricul Asociaţiei
Informatii generale
Comunicate de presă
Legături utile
"Siamo di nuovo insieme"
Newsletter
Contact

Evenimente
Noi demersuri pentru învățământul în limba maternă italiană
Ioana Grosaru, preşedintele Asociației Italienilor din România - RO.AS.IT., s-a întâlnit luni, 23 februarie, cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației şi Cercetării. Tema centrală a întrevederii a fost învățământul în limba maternă italiană. Doamna Grosaru a prezentat situația etnicilor italieni în ceea ce priveşte educația şi a subliniat necesitatea continuării demersurilor pentru înființarea unor clase cu predare în limbă italiană ca limbă maternă atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din țară....
A avut loc deschiderea concursului “Călătoria mea multiculturală - 2015”
Membrii Comisiei de Învățământ a Consiliului Minorității Naționale s-au întâlnit luni, 23 februarie, la sediul Ministerului Educației şi Cercetării Útiințifice, prilej cu care a avut loc deschiderea concursului “Călătoria mea multiculturală - 2015”....

Contact
 

 
 
 

Cuvinte cautate frecvent
 
românia, italia, minoritati, asociatie, italieni, deputat, european, presa, national , administratia, drepturi, decizie, politici, international, secretar de stat, protocolul, patrimoniului, document, consiliu, comitet director  
 
 
 

 
 
 
 

 

Frumoasă eşti, Italie - Noul imn al RO.AS.IT. a fost lansat la Salonul de carte, presă

Asociaţia Italienilor din România - RO.AS.IT.- a participat la Cea de-a XV-a ediţie aniversară a Salonului de carte, presă şi muzică, organizat în perioada 3-7 martie de AMPLUS International Ltd. la Muzeul Naţional de Istorie a României. Invitaţia a venit din partea Departamentului de Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României.
Pe parcursul celor cinci zile de expoziţie, standul RO.AS.IT. a fost vizitat de sute de persoane, care au primit exemplare ale revistei Siamo di nuovo insieme, precum şi cărţi despre reprezentanţi de marcă ai etniei sau cursuri de limbă română pentru italieni. De asemenea, în sectorul rezervat Asociaţiei a putut fi admirată o mini-expoziţie dedicată măştii veneţiene, operă a hand-made-ului Constantin Conghilete.
Ziua de 4 martie a fost una specială. Atunci a avut loc lansarea albumului cu cele mai frumoase melodii interpretate de tenorul Antonio Furnari. Cuvântul introductiv al ceremoniei a fost rostit de Ioana Grosaru, vicepreşedintele RO.AS. IT. După ce l-a prezentat pe maestrul Furnari şi i-a mulţumit pentru gestul prin care acesta a cesionat Asociaţiei drepturile de autor ale albumului său, doamna Grosaru a făcut un anunţ în premieră: Prima melodie de pe album, Frumoasă eşti Italie!, va fi imnul oficial al Asociaţiei Italienilor din România. Este felul nostru de a-i mulţumi domnului Furnari.
La rândul său, Mircea Grosaru, preşedintele RO.AS.IT., a ţinut să îi mulţumească lui Antonio Furnari: Este un artist care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Am început să râd atunci când mi-a spus că prin lansarea acestui album îl ajutăm să redevină cunoscut. Antonio Furnari este o celebritate.
Alex Tomaselli, un reprezentant de frunte al noului val de artişti etnici italieni din România, a povestit: Am avut ocazia să mă aflu pe aceeaşi scenă cu maestrul Furnari, acum câţiva ani. Am văzut schimbarea la faţă a publicului atunci când i-a fost pronunţat numele. Oamenii îl iubesc cu adevărat. în final, actriţa Doina Ghiţescu i-a oferit o floare tenorului, care a susţinut un mini-recital, dând prilejul domnilor din audienţă să invite doamnele la dans.
Stocul de CD-uri pus în vânzare s-a epuizat imediat. în viitor se va scoate o nouă serie.

 
 
   

 

 

       
© RO.AS.IT - Asociatia Italienilor din Romania. Toate drepturile rezervate.