Untitled Document
 
Despre noi Legislaţie Multimedia Parteneri Scurt Istoric Manifestări Culturale
   
Prima pagină
Istoricul Asociaţiei
Informatii generale
Comunicate de presă
Legături utile
"Siamo di nuovo insieme"
Newsletter
Contact

Evenimente
Noi demersuri pentru învățământul în limba maternă italiană
Ioana Grosaru, preşedintele Asociației Italienilor din România - RO.AS.IT., s-a întâlnit luni, 23 februarie, cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației şi Cercetării. Tema centrală a întrevederii a fost învățământul în limba maternă italiană. Doamna Grosaru a prezentat situația etnicilor italieni în ceea ce priveşte educația şi a subliniat necesitatea continuării demersurilor pentru înființarea unor clase cu predare în limbă italiană ca limbă maternă atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din țară....
A avut loc deschiderea concursului “Călătoria mea multiculturală - 2015”
Membrii Comisiei de Învățământ a Consiliului Minorității Naționale s-au întâlnit luni, 23 februarie, la sediul Ministerului Educației şi Cercetării Útiințifice, prilej cu care a avut loc deschiderea concursului “Călătoria mea multiculturală - 2015”....

Contact
 

 
 
 

Cuvinte cautate frecvent
 
românia, italia, minoritati, asociatie, italieni, deputat, european, presa, national , administratia, drepturi, decizie, politici, international, secretar de stat, protocolul, patrimoniului, document, consiliu, comitet director  
 
 
 

 
 
 
 

 

Vizita oficiala a unei delegatii oficiale a Parlamentului Romaniei la Roma.

La invitaţia domnului Gianfranco Fini, preşedinte al Camerei Deputaţilor din Parlamentul Republicii Italiene, o delegaţie de deputaţi a Parlamentului României, condusă de Preşedinta Camerei Deputaţilor, doamna Roberta Alma Anastase, a efectuat o vizită la Roma, în perioada 22-24 aprilie 2009.
Din delegaţie a făcut parte, în mod firesc, şi domnul deputat Mircea Grosaru, reprezentantul minorităţii italiene în Parlamentul României.
Atât prezenţa sa în cadrul delegaţiei române, cât şi intervenţia Domniei sale în timpul discuţiilor, a făcut o impresie deosebită domnului Gianfranco Fini. Au avut loc convorbiri, oficiale şi amicale, atât despre situaţia românilor din Italia, cât şi despre stadiul şi evoluţia relaţiilor româno-italiene. Preşedintele Fini a fost atât de încântat de prezenţa delegaţiei noastre parlamentare, încât a ţinut să-i prezinte pe membrii acesteia Preşedintelui Senatului dl. Renato Giuseppe Schifani şi Primarului Romei dl.Gianni Alemanno, cu care s-au întreţinut cordial.
Programul delegaţiei a inclus şi o vizită la şcoala din Ladispoli (provincia Roma) prima şcoală din Italia cu predare în limba română.
Ecourile vizitei delegaţiei române au fost deosebit de favorabile, atât pentru Camera Deputaţilor, cât şi pentru Asociaţia Italienilor din România RO.AS.IT.
Intrucât în timpul vizitei s-a lansat şi ideea înfrăţirii a două oraşe italiene cu două oraşe din România, dlui deputat Mircea Grosaru îi revine acum onoranta misiune de a stabili agenda vizitelor pentru realizarea acestui deziderat.

 
 
   

 

 

       
© RO.AS.IT - Asociatia Italienilor din Romania. Toate drepturile rezervate.