Noi demersuri pentru învățământul în limba maternă italiană
Ioana Grosaru, preşedintele Asociației Italienilor din România - RO.AS.IT., s-a întâlnit luni, 23 februarie, cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației şi Cercetării. Tema centrală a întrevederii a fost învățământul în limba maternă italiană. Doamna Grosaru a prezentat situația etnicilor italieni în ceea ce priveşte educația şi a subliniat necesitatea continuării demersurilor pentru înființarea unor clase cu predare în limbă italiană ca limbă maternă atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din țară....
A avut loc deschiderea concursului “Călătoria mea multiculturală - 2015”
Membrii Comisiei de Învățământ a Consiliului Minorității Naționale s-au întâlnit luni, 23 februarie, la sediul Ministerului Educației şi Cercetării Útiințifice, prilej cu care a avut loc deschiderea concursului “Călătoria mea multiculturală - 2015”....

RO.AS.IT. prezintă expoziţia "Teluric"

Asociaţia Italienilor din România − RO.AS.IT. a organizat astăzi, de la ora 13:30, vernisajul expoziţiei de pictură mixtă "Teluric", a artistului Ion Nedelcu. Cu acest prilej, sediul din strada Lipscani al RO.AS.IT. a avut oaspeţi de seamă. Alături de parlamentari şi de prieteni ai artistului, tabolurile au fost admirate de o delegaţie de italieni din Trento, condusă de consulul Maurizio Passerotti.
Expoziţia este deschisă de luni până vineri, între orele 9.30 şi 17.30.

Cine este Ion Nedelcu

Pictor şi scenograf, Ion Nedelcu este absolvent al Institutului de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" − Secţia arte decorative − scenografie film-tv, promoţia 1975
  « Peste 20 de expoziţii de pictură în România şi în străinătate. Lucrări în colecţii publice şi particulare (Germania, Spania, Egipt, Siria, Japonia, Italia, Canada, Statele Unite);
  « Pictură murală pentru spaţii rezidenţiale şi comerciale Los Angeles şi Las Vegas USA;
  « Expoziţii de scenografie bienale şi trienale în ţară şi străinătate;   « Realizorul decorului pentru festivalul "Dracula" - Transilvania;
  « Realizatorul decorului pentru ceremonii de gală "Golden Globe", Los Angelea, SUA;
  « Realizator de decoruri film şi costume la peste 20 de filme, printre care:
"Operaţiunea Monstrul" − regia Manole Marcus, 1976
"Acţiunea Autobuzul" − regia Virgil Calotescu, 1978
"Rug şi Flacără" − regia Adrian Petringenaru, 1980
"Iancu Jianu Haiducul" − regia Dinu Cocea, 1980
"Iancu Jianu Zapciul" − regia Dinu Cocea, 1980
"Plecarea Vlaşinilor" − regia Mircea Drăgan, 1982
"Întoarcerea Vlaşinilor" − regia Mircea Drăgan, 1982
"Raliul" − regia Mircea Drăgan, 1984
"Declaraţie de dragoste" − regia Nicolae Corjos, 1985
"Liceenii" − regia Nicolae Corjos, 1986
"Extemporal la dirigenţie" − regia Nicolae Corjos, 1987
"Există Joi?" − regia Adrian Petringenaru, 1988 şi altele

« Realizează grafică de carte, pictură de biserici, restaurare
  « Colaborează la realizarea filmului Scary Movie II

PREMII

« Marele Premiu pentru costume la filmul "Rug şi Flacără"
  « Festivalul de la Santa Rem, Portugalia, 1980
  « Premiul I al Uniunii Cineaştilor pentru costume pentru filmele "Iancu Jianu Haiducul", "Iancu Jianu Zapciul", 1981
  « 1986 "Declaraţie de dragoste" − diplomă de onoare − Cairo
  « 1987 "Liceenii" − premiu de popularitate

"Ion Nedelcu este puternic obsedat de pulsaţiile interioare ale pământului. Disciplinate de "cuţitul" său de paletă, fluviile de magmă ţâşnesc triumfător din fabulosul Arbore ale Genezei. Tehnica sa picturală surprinde misterul Creaţiei primordiale. Dacă te uiţi la ele îndeaproape, superbele sale compoziţii îţi absorb privirea într-un abis fără sfârşit. Picturile sale au textura unui torent de lavă" (Manuela Cernat)

Ion Nedelcu este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, al Uniunii Cineaştilor din România şi al Uniunii Artiştilor din California.