Untitled Document
 
Despre noi Legislaţie Multimedia Parteneri Scurt Istoric Manifestări Culturale
   
Prima pagină
Istoricul Asociaţiei
Informatii generale
Comunicate de presă
Legături utile
"Siamo di nuovo insieme"
Newsletter
Contact

Evenimente
Noi demersuri pentru învățământul în limba maternă italiană
Ioana Grosaru, preşedintele Asociației Italienilor din România - RO.AS.IT., s-a întâlnit luni, 23 februarie, cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației şi Cercetării. Tema centrală a întrevederii a fost învățământul în limba maternă italiană. Doamna Grosaru a prezentat situația etnicilor italieni în ceea ce priveşte educația şi a subliniat necesitatea continuării demersurilor pentru înființarea unor clase cu predare în limbă italiană ca limbă maternă atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din țară....
A avut loc deschiderea concursului “Călătoria mea multiculturală - 2015”
Membrii Comisiei de Învățământ a Consiliului Minorității Naționale s-au întâlnit luni, 23 februarie, la sediul Ministerului Educației şi Cercetării Útiințifice, prilej cu care a avut loc deschiderea concursului “Călătoria mea multiculturală - 2015”....

Contact
 

 
 
 

Cuvinte cautate frecvent
 
românia, italia, minoritati, asociatie, italieni, deputat, european, presa, national , administratia, drepturi, decizie, politici, international, secretar de stat, protocolul, patrimoniului, document, consiliu, comitet director  
 
 
 

 
 
 
 

 

Salon de muzică şi artă aplicată

Asociaţia Italienilor din România - RO.AS.IT. vă invită pe 28 martie, de la ora 17.30, la un salon de muzică şi artă aplicată. La sediul din strada Lipscani nr. 19, vor fi expuse lucrări ale artistei Angela Tomaselli, momentul muzical fiind susţinut de prof. dr. Adriana de Serio (la pian) şi de soprana Irina Ionescu. Vă prezentăm, în continuare, scurte cărţi de vizită ale protagonistelor evenimentului:

ADRIANA DE SERIO

Prof. dr. Adriana De Serio predă pianul la Conservatorul "N. Piccinni" din Bari. Susţine, de asemenea, cursuri academice de practică a acompaniamentului şi de colaborare pianistică. A obţinut cu maximum de voturi diplome academice pentru pianoforte, didactica muzicii, orgă şi compoziţie pentru orgă, precum şi muzică de cameră.
A înregistrat şi a concertat pentru emisiuni radiotelevizate, între care un concert de pian, în direct, pentru RAIUNO. A colaborat în concerte cu interpreţi de talie internaţională.
Jurnalistă şi publicistă, Adriana De Serio s-a specializat în comunicare publică la Ordinul Jurnaliştilor. Este membră a Asociaţiei Naţionale a Criticilor Muzicali din Italia şi a Clubului S/I din Bari. Printre multiplele specializări se numără şi cea în meloterapie.
Colaborează, ca specialist, cu Departamentul de ştiinţe Neurologice şi Psihiatrie al Facultăţii de medicină şi chirurgie din cadrul Universităţii de Studii din Bari. Este cercetător ştiinţific în domeniul meloterapiei, muzicologiei, pedagogiei şi sociologiei muzicale, participând ca lector la colocvii naţionale şi internaţionale. Este colaborator la importante publicaţii din Italia şi de peste graniţă pe teme de meloterapie.

IRINA IONESCU

Profesoară de Canto la Facultatea de Arte a Universităţii "Ovidius" din Constanţa, soprana Irina Ionescu a cântat pe mari scene din Europa - Opera Naţională Lyon, Teatrul La Fenice Veneţia, Opera din Lausanne, Teatrul Sao Carlo Lisabona, Teatrul Verdi din Padova, Opera din Caen şi Opera din Rouen, pe scena marilor festiva-luri din Edinburgh, d'Aix en Provence, Musicora-Paris, Royaumont, Vezelay, Rostock, etc.
Trei roluri i-au marcat cariera artistică: Regina nopţii din "Flautul fermecat" de Mozart, pe care-l consideră rolul vieţii sale şi pe care l-a jucat şi cântat de peste 160 de ori, în ţară şi pe marile scene europene; cel de-al doilea este Violetta Valéry, personajul feminin principal din opera "La Traviata" de marele Giuseppe Verdi; cel de-al treilea este Rosina din "Bărbierul din Sevilla" de Gioachino Rossini, pe care l-a interpretat cu bucurie, cu veselie, cu uimire faţă de geniul dramaturgic al compozitorului, aducându-i satisfacţia şi mulţumirea de a fi ales această carieră.

ANGELA TOMASELLI

Membră de marcă a Asociaţiei Italienilor din România - RO.AS.IT., originară din ţinuturi vâlcene, cu ascendenţă italiană pe linie paternă, Angela Tomaselli este o artistă care face din imagine un vehicul de comunicare persuasiv şi elevat. După specializarea universitară în artă monumentală, urmată de un stagiu muzeografic şi o carieră didactică la Galaţi, se stabileşte în Capitală, devenind un nume important în plastica românească. Grupate în mai multe cicluri (Fabule, Mitologii subiective, Muzicieni, Arhitecturi suprapuse, Amintiri suprapuse, Portrete) lucrările Angelei Tomaselli ,,pot fi ataşate unui expresionism liric temperat, ironic şi ficţional deopotrivă, care se exchivează atât dramatismului figurativ excesiv, cât şi soluţiilor eminamemte abstracte"(Petre Bejan).
Biografia sa profesională este marcată de numeroase prezenţe expoziţionale în ţară (în peste 20 de oraşe) şi peste hotare (Moscova, Budapesta, Atena, Chişinău, Viena, Veneţia, Orleans şi Tours, Maastricht, Bruxelles, Washington şi New York).

 
 
   

 

 

       
© RO.AS.IT - Asociatia Italienilor din Romania. Toate drepturile rezervate.